Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Σύστημα Διαχείρισης Βιοϊατρικής Τεχνολογίας

Το PraXis είναι ένα σύστημα διαχείρισης Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού το οποίο αναπτύχθηκε με σκοπό την υποστήριξη των τμημάτων Βιοϊατρικής Τεχνολογίας (ΤΒΙΤ) των Νοσοκομείων, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα της χρήσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
Μέσα από τη χρήση του συστήματος δίνεται η δυνατότητα συγκέντρωσης των απαραίτητων δεδομένων για την αξιολόγηση της κατάστασης του εξοπλισμού, αλλά και την υποστήριξη των διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας των υπηρεσιών του τμήματος.

Το PraXis υποστηρίζει όλες τις ενέργειες των τμημάτων Βιοϊατρικής Τεχνολογίας:
  • Καταγραφή και Αρχειοθέτηση Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού με την πλήρη διαχείριση των αρχείων των ιατρικών μηχανημάτων, των κατασκευαστών, των προμηθευτών, των ομάδων, των μοντέλων κλπ. 
  • Διαδικασίες Απόκτησης Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού με την παρακολούθηση των αγορών, από την αίτηση ως τον έλεγχο αποδοχής. 
  • Επισκευή του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και την συνολική διαχείριση και προγραμματισμό των επισκευαστικών εργασιών. 
  • Προληπτική Συντήρηση και Περιοδικούς Ελέγχους του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού με την δημιουργία και διαχείριση πρωτοκόλλων και διαδικασιών ποιότητας και ασφάλειας, παρέχοντας επιπλέον δυνατότητες προγραμματισμού όλων των εργασιών συντήρησης. 
  • Διασφάλιση Ποιότητας με την χρήση δεικτών ποιότητας και κόστους για την παρακολούθηση της ποιότητας τόσο της δραστηριότητας του ΤΒΙΤ συνολικά όσο και των επιμέρους υπηρεσιών που παρέχει στο νοσοκομείο.
  • Έκδοση Εκθέσεων και Αναφορών (Reports) με την ανάλυση των δεδομένων και την εξαγωγή στατιστικών στοιχείων και εκθέσεων. Οι αναφορές αυτές είτε είναι καθορισμένες από το σύστημα ή μπορούν να δημιουργηθούν από τον χρήστη, σύμφωνα με τις ανάγκες του. 
  • Διαχείριση Δυσμενών Περιστατικών με την δυνατότητα έκδοσης αναφορών προς την Αρμόδια Αρχή.
  • Εκπαίδευση με την διαχείριση και παρακολούθηση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης τόσο του προσωπικού του ΤΒΙΤ όσο και του προσωπικού του νοσοκομείου γενικότερα.
Το Praxis έχει αναπτυχθεί σε δύο διαφορετικές εκδόσεις για να μπορεί να καλύψει καλύτερα διαφορετικές ανάγκες:

Α) Praxis – network: Η έκδοση αυτή είναι ανεπτυγμένη σε Oracle και μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε περιβάλλον τοπικού δικτύου, όσο και ως stand alone εφαρμογή. Είναι κατάλληλο για όλα τα νοσοκομεία ανεξαρτήτου μεγέθους.

Β) WEB - Praxis: Η έκδοση αυτή είναι ανεπτυγμένη με εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών διαδικτύου (PHP, flash) και βάση δεδομένων Oracle. Το Praxis –Web απευθύνεται σε φορείς του τομέα της υγείας που διαθέτουν απομακρυσμένες δομές όπως Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας, ΠΕΣΥΠ-Νοσοκομεία ή νοσοκομεία εγκατεστημένα σε διαφορετικά κτίρια που δεν είναι συνδεδεμένα σε ενιαίο δίκτυο υπολογιστών.
Είναι εγκατεστημένο μεταξύ άλλων στα εξής νοσοκομεία:
  • Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
  • Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο «ΚΑΤ»
  • Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αττικόν»
  • Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών
Πηγή;εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου