Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Καινοτομίες που αλλάζουν την Ιατρική.






Στο κλάδο της υγείας οι καινοτομίες δεν περισσεύουν, ενώ όλο και περισσότερες νέες προσεγγίσεις λαμβάνουν τόπο. Το Harvard Business Review σε δημοσίευμα του αναφέρεται σε καινοτομίες που θα αλλάξουν την Ιατρική, ενώ ήδη κάποιες από αυτές εφαρμόζονται:
Checklists
 Η χρήση των checklists αποτρέπει λάθη που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία, καθώς με τις πολλές υποχρεώσεις συνήθως ξεχνιόνται άλλες. Το προσωπικό στα νοσοκομεία πρέπει να ακολουθεί αυστηρούς κανόνες σε διαδικασίες ρουτίνας –προετοιμασία του ασθενή για χειρουργική επέμβαση κλπ.
Behavioral Economics
Ο κλάδος της υγείας θα ενσωματώσει τις ιδέες του κλάδου των behavioral economics ως προς την τήρηση των προσωπικών υποχρεώσεων του ασθενή κατά την περίθαλψη του, αλλά και στο πως εργάζεται το ιατρικό προσωπικό.
 
Ιστοσελίδες για τους ασθενείς
Οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς ιστότοπους για να κανονίζουν επίσκεψη στο ιατρείο, να βλέπουν τα αποτελέσματα του εργαστηρίου, να ανανεώνουν τις συνταγές, καθώς και να επικοινωνούν με γιατρούς και νοσηλευτές.
Νέο σύστημα πληρωμής
Το ποσό της πληρωμής θα εξαρτάται από το αποτέλεσμα και την ποιότητα των υπηρεσιών, παρά από τον αριθμό των διαδικασιών που έχουν επιβληθεί.

Αποφάσεις βάσει στοιχείων
Ηλεκτρονική ιατρικοί φάκελοι θα συλλέγουν και θα περιέχουν σημαντικά στοιχεία για το συντονισμό της περίθαλψης, ενώ οι γιατροί και οι νοσηλευτές θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις για πιθανά λάθη αλλά και για νέες καλύτερες πρακτικές.
Υπόλογοι φορείς φροντίδας
Νοσοκομεία και γιατροί θα συντονίζονται στο πώς να διατηρούν τους ασθενείς υγιείς και πριν και μετά την ασθένεια.
 
 
 
 
 
 
 
Αναγεννητική Ιατρική
Οι έρευνες στα βλαστικά κύτταρα μπορούν να οδηγήσουν σε θεραπείες για τον καρκίνο, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, κακώσεις νωτιαίου μυελού, καθώς και άλλες δυσεπίλυτες συνθήκες.
 
 
 
 
 
Ψηφιακή επίσκεψη στον γιατρό
Η περίθαλψη του ασθενή θα γίνεται από απόσταση μέσω τηλεδιάσκεψης και απομακρυσμένης παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης, του επιπέδου του σακχάρου, του καρδιακού ρυθμού κλπ.
 
Η Γενετική στην πρακτική
Ατομικά γενετικά προφίλ θα βοηθούν τους γιατρούς στο να συνταγογραφούν τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες, προσαρμοσμένες για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά.
Ρομπότ στη χειρουργική
Αν και βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο για την πρακτική τους, τεχνολογικά βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Δεν επιφέρουν πάντα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά παρέχουν πολλές δυνατότητες.

Πηγή:εδώ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου